Education

Latest Current Affairs India and world January 2018- General Knowledge India

Latest Current Affairs India and world January 2018- General Knowledge India

Here I will post some latest current affairs 2018 January questions which will help you to improve  General knowledge India and world.

1. Who won the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and development for year, 2017?

Ans: S. Manmohan Singh

2. First International Dam safety conference,2018 was held in which city?

Ans: Kovalam

3. The Directly Observed Treatment Scheme( DOTS) is used to control which disease in India?

Ans: Tuberculosis

4. Which country has recently declared Yoga as a sports activity?

Ans: Saudi Arabia

5. World Economic Forum, 2018 meeting was held in which city?

Ans: Davos

6. Who has been elected as new President of Liberia?

Ans: George Weah

7. Who has won the women singles title in Australian open lawn tennis tournament final ,2018?

Ans: C. Wozniacki

8. World Economic forum has ranked India at which place in its Inclusive Development report, 2018?

Ans:62nd

9. The Roadmap for which dialogue was discussed at recently held UNFCC ( COP 23) summit at Bonn?

Ans: Talanao Dialogue

10. The minimum net worth requirement of Credit rating agenices has been raised from 5 crore to how many rupees?

Ans: 25 crore

So these were some of the latest current affairs 2018 General knowledge India and world questions with answers. Hope you will learn these and excel in your exams

Gud Luck

Admin

Latest Current Affairs India and world January 2018- General Knowledge India part- 1 Here

Basic General Knowledge of India

General Knowledge India on National Symbols

General knowledge  India on National Awards

General Knowledge India on International Awards ans Honors

General Knowledge India on Lists of National Days

General Knowledge India on sports and Olympic Games

General knowledge India on Religions and Boundary Lines

 

 

 

The post Latest Current Affairs India and world January 2018- General Knowledge India appeared first on General knowledge quiz | IAS preparation | GK India videos.

Source: GK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *