Education

Latest Current Affairs April 2018 for GK India Competition Exams

Latest Current Affairs April 2018 for GK India Competition Exams

Following are some of the important Latest Current Affairs April 2018 for GK India Competition Exams

1. Which player has become the number one Badminton player in the world recently?

Ans: Kidambi Srikanth

2. What is the ranking of India in latest 2018 Economic Freedom index 2018 released by Heritage foundation?

Ans: 130

3.Which city hosted the 16th International energy forum ( IEF) ministerial meeting recently?

Ans: New Delhi

4. India has recently launched which privately build Satellite from Sri-Harikota?

Ans: IRNSS 1L

5. DefExpo-2018 , the defense exhibition was held recently in which state?

Ans: Tamil Nadu

6. Which singer actor Birth anniversary was celebrated by google doodle recently?

Ans: Kundan Lal Sahgal

7. The first International conference on “Water, Environment and climate change:Knowledge sharing and Partnership”was inaugurated in which city?

Ans: Kathmandu,Nepal

8. the National convention of Swachha-grahis (cleanliness ambassodors) was recently inaugurated in which Indian state?

Ans: Bihar

9. what is the name of recently conducted war exercise conducted by Indian air force?

Ans: Gagan Shakti

10. Who has been recently reappointed as CEO of Bandhan bank?

Ans: Chandra Shekra Ghosh

So these are some of the Latest Current Affairs April 2018 for GK India Competition Exams. all must read and remember these for success in competition exams.

 

 

 

 

 

 

The post Latest Current Affairs April 2018 for GK India Competition Exams appeared first on General knowledge quiz | IAS preparation | GK India videos.

Source: GK

Leave a Reply

Your email address will not be published.