Education

Latest Current Affairs 2018 January part 1 for Competition Exams

Latest Current Affairs 2018 January part 1 for Competition Exams

Latest Current Affairs 2018 January part 1 for Competition Exams

Ques 1:- Which country has recently banned English language in primary schools?

Ans: Iran

Ques 2:- Who has recently become the World highest ranked Test Cricket bowler ?

Ans: Kagiso Rabada

Ques 3:- Which Indian cricket player has been recently banned for six months after a positive dope test?

Ans: Yousf Pathan

Ques 4:- Supreme court has recently asked to review which section of IPC dealing with homosexuality ?

Ans: Section 377

Ques 5:- What is the name of scheme launched by MEA under which, diplomats have to visit schools and colleges in their hometowns?

Ans: Sameep

Ques 6:- Pravasi Bhartiya Divas is celebrated every year on which date?

Ans: 9th Jan

Ques 7:- River Mahadai water dispute is going on between which two Indian states?

Ans: Karnataka and Goa

Ques 8:- National games of 2018 will be played in which Indian state?

Ans: Goa

Ques 9:- Which Gulf countries have recently introduced VAT in their country ?

Ans: Saudi Arabia and UAE

Ques 10:- Who is the first women lawyer to become judge in Supreme court in India?

Ans:- Indu Malhotra

Ques 11:- Which renowned scientist has been appointed to hold post of chairman of ISRO?

Ans: K Sivan

Ques 12:- Which Indian wicketkeeper  has become the first in India to effect 10 dismissals in a test match?

Ans:- Wriddhiman Saha

Ques 13:- Which Indian male power lifter and former world champion has recently died in a road accident ?

Ans:- Saksham Yadav

Ques 14 :-Which North Eastern Indian state has become defecation free after Sikkim?

Ans:- Arunachal Pradesh

Ques 15:- Who has become the winner of Ranji Trophy season 2017-18 ?

Ans:- Vidarbha

So you can find Latest Current Affairs 2018 January part 1 for Competition Exams

 

 

The post Latest Current Affairs 2018 January part 1 for Competition Exams appeared first on General knowledge quiz | IAS preparation | GK India videos.

Source: GK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *