Education

Latest Current affairs 2017 India and world Best GK Questions part-2

Following are some of the best Latest current Affairs 2017  India and world GK Questions for various competition exams.

For part- 1, you can see here 

For part-2, Read below.

1.Which state has become first state to endorse Center Triple talaq draft bill?

Ans: Uttar Pradesh

2. Which country has won first Day night Ashes Cricket test match?

Ans: Australia

3. Which country has been banned from taking part in 2018 winter Olympics due to state involved doping?

Ans: Russia

4. India first multi sports museum has been inaugurated in which city?

Kolkata

5. Who has been declared as the most powerful Indian woman by Forbes magazine recently?

Ans: Chanda Kochhar

6. Which Indian state got its first airport in Novemeber, 2017?

Ans: Sikkim

7. Which is the safest Indian state for women according to Gender vulnerability index report released by ministry of women and child development?

Ans: Goa

8.Which is the dangerous  Indian state for women according to Gender vulnerability index report released by ministry of women and child development?

Ans: Bihar

9. Heena Sidhu belongs to which sports?

Ans: Shooting

10. Who has been declared as the most powerful lady worldwide by Forbes magazine?

Ans: Angela Merkel

 

 

 

The post Latest Current affairs 2017 India and world Best GK Questions part-2 appeared first on General knowledge quiz | IAS preparation | GK India videos.

Source: GK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *